Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Rusko zaútočilo na Odesu i Kyjev, hlásia zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Niekoľko obytných budov v meste ostalo poškodených a zachvátil ich požiar, uviedol gubernátor Odeskej oblasti Oleh Kiper na sieti Telegram.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 23. apríla (TASR) - Ruské dronové útoky v noci na utorok zranili v čiernomorskom prístave Odesa najmenej sedem ľudí vrátane dvoch detí, informovali ukrajinskí predstavitelia. Útoky zasiahli aj hlavné mesto Kyjev a ďalšie oblasti, píše TASR na základe správy agentúry Reuters.

Niekoľko obytných budov v meste ostalo poškodených a zachvátil ich požiar, uviedol gubernátor Odeskej oblasti Oleh Kiper na sieti Telegram. Poškodených bolo najmenej 14 bytov, spresnila tamojšia samospráva.

Ukrajinské systémy protivzdušnej obrany zničili zasa všetky drony, ktoré Moskva vypustila na Kyjev, uviedol na Telegrame šéf vojenskej správy hlavného mesta Serhij Popko. Dodal, že po útoku nehlásia žiadne škody ani zranenia.

Nad južnou Mykolajivskou oblasťou boli zničené štyri drony vypustené Ruskom, informovalo ukrajinské námorníctvo. Úplný rozsah útokov na Ukrajinu nie je bezprostredne známy.