Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rusko zaznamenalo rekordný počet nových prípadov nákazy koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úrady považujú situáciu v Rusku za stále zložitejšiu a varovali, že zrejme bude nutné prijať nové obmedzenia.

Moskva 10. októbra (TASR) - V Rusku malo za uplynulých 24 hodín pozitívny výsledok testu na koronavírus SARS-CoV-2 ďalších 12.846 ľudí. Ide o najvyšší denný nárast v krajine od začiatku pandémie, vyplýva z oficiálnych údajov zverejnených v sobotu. Informovala o tom agentúra TASS.

Rusko zaznamenalo "rekordný" nárast počtu infikovaných druhý deň po sebe. V piatok 9. októbra hlásilo 12.126 nových prípadov, ktorými prekonalo dovtedajšie maximum z 11. mája.

Od vypuknutia pandémie vyvolanej koronavírusom SARS-CoV-2 Rusko eviduje celkovo 1.285.084 ľudí, u ktorých sa táto nákaza potvrdila. Do soboty sa v krajine uzdravilo celkovo 1.016.202 ľudí, z nich 6781 za posledný deň.

Úrady považujú situáciu v Rusku za stále zložitejšiu a varovali, že zrejme bude nutné prijať nové obmedzenia.

Moskva — mesto s najväčším počtom infikovaných — už v septembri znovu zaviedla niektoré opatrenia, ktoré platili v jarných mesiacoch. Jej primátor Sergej Sobianin tak znovu nariadil, aby osoby staršie ako 65 rokov zostali doma a apeloval na zamestnávateľov, aby aspoň tretine svojich zamestnancov umožnili pracovať z domu.

Rusko od začiatku pandémie potvrdilo 22.454 úmrtí spôsobených nákazou alebo súvisiacich s koronavírusom nového typu, z nich 197 pribudlo za posledných 24 hodín. Viacerí kritici však obvinili úradníkov z podhodnocovania počtu úmrtí, aby zakryli závažnosť situácie.