Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
< sekcia Zahraničie

Rusko: Zostrelili sme 10 rakiet ATACMS odpálených Ukrajinou na Krym

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Trosky rakiet údajne dopadli do obytnej oblasti, podľa predbežných informácií však nikto neutrpel zranenia, uviedol na Telegrame Ruskom dosadený gubernátor mesta Sevastopol Michail Razvožajev.

Kyjev 15. mája (TASR) – Počas nočných útokov na polostrov Krym zničila ruská obrana všetkých desať rakiet ATACMS s dlhým doletom, ktoré ukrajinské sily vypálili, vyhlásilo v stredu ruské ministerstvo obrany. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Ministerstvo vo vyhlásení na sociálnej sieti Telegram neuviedlo, či útoky spôsobili nejaké škody. Trosky rakiet údajne dopadli do obytnej oblasti, podľa predbežných informácií však nikto neutrpel zranenia, uviedol na Telegrame Ruskom dosadený gubernátor mesta Sevastopol Michail Razvožajev.

Podľa ruského ministerstva obrany zostrelili tiež deväť útočných dronov a iných ukrajinských vzdušných prostriedkov nad ruskou Belgorodskou oblasťou, päť dronov nad Kurskou oblasťou a tri drony nad Brianskou oblasťou. Agentúre Reuters sa tieto tvrdenia nepodarilo nezávisle overiť.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov uviedol, že pri útoku utrpeli zranenia dve osoby, pričom vznikli škody na elektrickom vedení, niekoľkých domoch a autách.

Sevastopol je sídlom velenia ruskej Čiernomorskej flotily. Nachádza sa na juhu polostrova Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014. Táto oblasť je od začiatku konfliktu na Ukrajine často terčom ukrajinských útokov.