Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rusko:V oceliarňach Azovstaľ sa vzdalo skoro 1000 ukrajinských vojakov

Na snímke ukrajinskí vojaci sedia v autobuse po ich evakuácii z obliehaného mariupolského oceliarskeho závodu Azovstaľ v obci Olenivka, ktorá leží neďaleko mesta Doneck v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny 17. mája 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajinské úrady najnovšie počty doposiaľ bezprostredne nepotvrdili.

Moskva 18. mája (TASR) - Až 959 ukrajinských vojakov sa podľa ruského ministerstva obrany tento týždeň vzdalo v oceliarňach Azovstaľ v obliehanom ukrajinskom prístavnom meste Mariupol. TASR správu prevzala z agentúr AFP a AP.

"Za uplynulých 24 hodín sa vzdalo 694 militantov vrátane 29 zranených," uviedol ruský rezort obrany na pravidelnom brífingu ku konfliktu na Ukrajine.

"Od 16. mája sa dovedna vzdalo 959 militantov vrátane 80 zranených," spresnil podľa AP hovorca ruských ozbrojených síl generálmajor Igor Konašenkov.

Ukrajinské úrady najnovšie počty doposiaľ bezprostredne nepotvrdili. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom pravidelnom príhovore v noci na stredu oznámil, že príslušníci armády a spravodajských služieb Ukrajiny odštartovali operáciu zameranú na záchranu ukrajinských vojakov z Mariupola.