Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Zahraničie

Počet obetí výbuchu v bytovke v Moskovskej oblasti vzrástol na sedem

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K výbuchu deväťposchodového obytného domu prišlo v stredu ráno o približne 7:00 miestneho času.

Moskva 9. septembra (TASR) – Počet obetí stredajšieho výbuchu plynu v bytovom dome v meste Noginsk v Moskovskej oblasti Ruskej federácie vzrástol na sedem. Informovala vo štvrtok agentúra TASS.

Záchranári v priebehu uplynulých hodín vytiahli spod trosiek budovy celkovo sedem tiel obetí výbuchu. Medzi obeťami sa nachádza aj jedno dieťa a zrejme aj neplnoleté dievča v dospievajúcom veku.

„Celkovo podľa posledných údajov zahynulo sedem ľudí," uviedol pre TASS jeden zo záchranárov po tom, ako z trosiek vytiahli ďalšie dve telá.

Záchranná akcia naďalej pokračuje a záchranári ďalej pátrajú v troskách po prípadných ďalších obetiach. Pod sutinami sa podľa agentúry TASS môžu nachádzať ešte dve telá.

Podľa posledných údajov utrpelo pri výbuchu zranenia 15 ľudí vrátane dvoch detí. Šesť ľudí museli hospitalizovať. Z budovy celkovo evakuovali 170 osôb.

K výbuchu deväťposchodového obytného domu prišlo v stredu ráno o približne 7:00 miestneho času. Podľa vicegubernátora Moskovskej oblasti Jevgenija Chromušina bol príčinou zrejme únik plynu. Podľa jedného zo zdrojov agentúry TASS výbuch spôsobil pravdepodobne jeden z obyvateľov domu, ktorý si v noci v byte prikuroval plynovým sporákom. Nadránom zrejme plameň v sporáku zhasol a plyn ostal unikať. Následne došlo k výbuchu, keď obyvateľ bytu ráno zažal svetlo.