Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Rusku potrestali za odkaz na hrobe rodičov Vladimira Putina

Ruský prezident Vladimir Putin, archívne foto. Foto: TASR/AP

V odkaze bolo napísané: "Smrť Putinovi, vychovali ste netvora a vraha." Text vyzýval zosnulých rodičov, aby si "ho vzali k sebe".

Moskva 11. mája (TASR) - Rusku Irinu Cybanevovú (60) vo štvrtok súd potrestal dvojročným podmienečným trestom za odkaz s "urážlivým textom", ktorý nechala na hrobe rodičov prezidenta Vladimira Putina v Petrohrade. Informovali o tom ruské nezávislé médiá, na ktoré sa odvolal portál britského denníka The Guardian.

Prokuratúra žiadala pre Cybanevovú trojročný podmienečný trest. Už vlani v októbri bola obvinená z hanobenia hrobu Putinových rodičov, na ktorom nechala papierik s odkazom a označila ich za "rodičov šialenca".

V odkaze bolo napísané: "Smrť Putinovi, vychovali ste netvora a vraha." Text vyzýval zosnulých rodičov, aby si "ho vzali k sebe".

Podľa nezávislého ruského spravodajského média SOTA sa Cybanevová neplánuje proti rozsudku odvolať.

Žena povedala, že odkaz napísala po tom, ako sledovala správy o vojne na Ukrajine a "pochopila, že všetko je veľmi desivé, všetko je veľmi smutné a mŕtvych je veľa", uviedol ďalší ruský nezávislý spravodajský portál Mediazona.