Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Ruský gubernátor tvrdí, že ukrajinské ostreľovanie usmrtilo dvoch ľudí

Ilusračná snímka. Foto: TASR/AP

K jeho oznámeniu došlo krátko po tom, ako Ukrajina informovala, že ruské sily vypálili na jej územie za utorok už približne 100 rakiet, pričom sa zamerali najmä na energetické zariadenia.

Moskva 15. novembra (TASR) - Dvaja ľudia údajne prišli o život v dôsledku ukrajinských útokov v ruskej Belgorodskej oblasti, ktorá bezprostredne susedí s Ukrajinou. Tvrdí to gubernátor tejto oblasti Viačeslav Gladkov, informuje agentúra AFP.

"Podľa predbežných informácií dnes v dôsledku ostreľovania mesta Šebekino zahynuli dvaja ľudia a traja ďalší boli zranení. Na miesto boli vyslané sanitky," uviedol Gladkov na sociálnych sieťach.

K jeho oznámeniu došlo krátko po tom, ako Ukrajina informovala, že ruské sily vypálili na jej územie za utorok už "približne 100 rakiet", pričom sa zamerali najmä na energetické zariadenia. Zmienené číslo pre ukrajinskú televíziu uviedol hovorca vzdušných síl Jurij Ihnat. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že vystrelených bolo prinajmenšom 85 rakiet.

Ruské útoky zasiahli aj mestá Kyjev, Ľvov, Charkov, Žytomyr, Rivne, Kryvyj Rih a tiež Sumskú či Poltavskú oblasť. V Kyjeve zasiahli rakety aj dve bytovky a hlásená bola najmenej jedna obeť na živote.