Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ruský prezident je pripravený stretnúť sa s Donaldom Trumpom

Vladimir Putin na summite lídrov krajín Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS) v čínskom meste Čching-tao. Foto: TASR/AP

Americký prezident už predtým prejavil ochotu stretnúť sa s Putinom, ktorý podľa niektorých predstaviteľov amerických tajných služieb riadil zasahovanie Ruska do prezidentských volieb v USA.

Peking 10. júna (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu uviedol, že je pripravený na summit so svojím americkým náprotivkom Donaldom Trumpom. Čaká sa už len na krok Washingtonu. Informovala o tom agentúra AP.

Putin na summite lídrov krajín Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS) v čínskom meste Čching-tao novinárom povedal, že zdieľa obavy amerického prezidenta Donalda Trumpa z obnovenia pretekov v zbrojení. Riešenie tejto otázky si "vyžaduje dôkladnú diskusiu medzi Moskvou a Washingtonom", dodal Putin s tým, že ochotu usporiadať jeho stretnutie s Trumpom prejavilo viacero krajín vrátane Rakúska.

Putinove vyjadrenia prišli po tom, čo sa objavili správy že na organizácii summitu Putin-Trump pracuje aj Biely dom.

Americký prezident už predtým prejavil ochotu stretnúť sa s Putinom, ktorý podľa niektorých predstaviteľov amerických tajných služieb riadil zasahovanie Ruska do prezidentských volieb v USA v roku 2016. Trump opakovane vyhlásil, že si želá zlepšenie vzťahov s Moskvou, napísala agentúra AP.