Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ruský útok dronmi na školu v Kyjevskej oblasti usmrtil 4 ľudí

Ilustarčná snímka. Foto: TASR/AP

Útok vybuchujúcich dronov zasiahol strednú školu približne 80 kilometrov južne od Kyjeva, spresnili pohotovostné služby. Zverejnili aj zábery vážne poškodených budov.

Kyjev 22. marca (TASR) - Štyria ľudia zahynuli a niekoľko ďalších utrpelo zranenia pri ruskom útoku dronmi, ktorý v noci na stredu zasiahol školu v Kyjevskej oblasti, informovali ukrajinské úrady. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Pohotovostné služby najprv hlásili troch zabitých pri útoku južne od ukrajinského hlavného mesta Kyjev, ale polícia neskôr oznámila ďalšiu usmrtenú obeť.

"Štvrtou obeťou je 40-ročný vodič. Muž nešiel počas leteckých poplachov do krytu," uviedol šéf polície Kyjevskej oblasti Andrij Nebytov.

Medzi zabitými bol vodič sanitky privolaný na miesto, informovala ukrajinská generálna prokuratúra.

Útok vybuchujúcich dronov zasiahol strednú školu približne 80 kilometrov južne od Kyjeva, spresnili pohotovostné služby. Zverejnili aj zábery vážne poškodených budov.

Úder podľa nich "sčasti zničil" dve poschodia dvoch študentských internátov a budovu, ktorá sa využívala na štúdium. Požiar postihol vyše 300 štvorcových metrov školy, uhasili ho krátko pred 07.00 h miestneho času.

Ukrajinské vzdušné sily zasa oznámili, že Rusko zaútočilo v noci na stredu na Ukrajine 21 dronmi "iránskej výroby", pričom 16 z nich bolo zostrelených.

"Vyše 20 iránskych vražedných dronov plus rakety, početné delostrelecké paľby... a to len za jednu noc ruského teroru proti Ukrajine," napísal na Twitteri ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Rusko pravidelne útočí na Ukrajinu raketami, delostreleckou muníciou a dronmi, ktoré často spôsobujú výpadky elektriny. Tie bránia ľuďom vykurovať si domovy či dostať sa k pitnej vode.