Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ruský útok na divadlo v Mariupole si nevyžiadal obete na životoch

a snímke divadlo zničené po bombardovaní v obliehanom ukrajinskom meste Mariupol na pobreží Azovského mora vo štvrtok 17. marca 2022. Foto: TASR/AP

Podľa predchádzajúcich informácií stovky civilistov našli útočisko v kryte civilnej ochrany divadla a zostali tam uväznení, keď došlo v stredu k vzdušnému útoku na budovu.

Kyjev 18. marca (TASR) - Ruský útok na divadlo v obliehanom ukrajinskom prístavnom meste Mariupol, v budove ktorého sa ukrývali civilisti, si vyžiadal jedného ťažko zraneného, o život však neprišiel nik, uviedli v piatok predstavitelia mesta. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

"Podľa počiatočných informácií tu nie sú mŕtvi. Sú tu však správy o jednej ťažko zranenej osobe," uviedla mestská rada Mariupola na sociálnej sieti Telegram.

Piatkové vyjadrenie mestskej rady o obetiach či zranených je prvým od stredajšieho útoku.

Podľa predchádzajúcich informácií stovky civilistov našli útočisko v kryte civilnej ochrany divadla a zostali tam uväznení, keď došlo v stredu k vzdušnému útoku na budovu.

Ruské ministerstvo obrany zbombardovanie divadla poprelo, pričom uviedlo, že budovu zničil výbuch, ktorý zapríčinil ukrajinský "ultraradikálny prápor Azov".

Zo zbombardovaného divadla sa podarilo zachrániť 130 ľudí. Oznámil to v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Sľúbil, že záchranné operácie budú pokračovať "napriek ostreľovaniu" mesta.

Mariupol už tri týždne neustále ostreľujú ťažkými zbraňami ruské jednotky, ktoré ho kompletne obkľúčili. Z mesta sa podľa tamojších úradov podarilo utiecť už približne 30.000 ľuďom, avšak vyše 300.000 ďalších je tam stále uviaznutých.