Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Na českej ambasáde v Kyjeve pokračujú prezidentské voľby

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Okrsková volebná komisia v Kyjeve môže rozhodnúť, či hlasovanie predĺži o čas, o ktorý muselo byť prerušené.

Praha/Kyjev 14. januára (TASR) - Na českom zastupiteľskom úrade v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev pokračuje hlasovanie v prezidentských voľbách. O ukončení poplachu informovalo české ministerstvo zahraničných vecí na sociálnej sieti Twitter, uvádza TASR.

"Po hodine bol letecký poplach ukončený a pracovníci nášho veľvyslanectva opustili kryt. Voľby v Kyjeve pokračujú," uviedol český rezort diplomacie.

Okrsková volebná komisia v Kyjeve môže rozhodnúť, či hlasovanie predĺži o čas, o ktorý muselo byť prerušené. Podľa predsedu Českého štatistického úradu Marka Rojíčka to však nie je až tak podstatné. "Nemá to vplyv na zverejňovanie výsledkov," vysvetlil s tým, že ČSÚ začne priebežné výsledky zverejňovať po 14.00 h.

V sobotu ráno sa v Kyjeve zo štvrtí na ľavom brehu rieky Dneper ozvali výbuchy a v jednom zo zariadení kritickej infraštruktúry začalo horieť. Krátko pred výbuchmi bol v meste vyhlásený letecký poplach. Hlasovanie na zastupiteľskom úrade tak muselo byť v súlade so zákonom prerušené.



(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)