Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Ruská strana: Pohraničníkov na ukrajinských hraniciach ostreľovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruskí pohraničníci paľbu opätovali. Na našej strane sme nezaznamenali obete ani škody, uviedol gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt.

Moskva 6. apríla (TASR) - Predstaviteľ ruskej regionálnej vlády v stredu uviedol, že ruskí pohraničníci v Kurskej oblasti, ktorá sa nachádza na hraniciach s Ukrajinou, sa v utorok ocitli pod paľbou. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

"Včera, 5. apríla, ostreľovali mínometmi pozície príslušníkov našej pohraničnej stráže v Sudžanskom okrese... Ruskí pohraničníci paľbu opätovali. Na našej strane sme nezaznamenali obete ani škody," uviedol gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt.

Podľa Starovojta je regionálna vláda v súvislosti s incidentom v kontakte s ruským ministerstvom obrany. Gubernátor zároveň vyzval obyvateľov uvedeného územia, aby ostali pokojní.

Ukrajina na tento incident zatiaľ nereagovala.

Agentúra Reuters pripomína, že Rusko minulý týždeň obvinilo Ukrajinu, že útočila bojovými vrtuľníkmi na na sklad paliva v ruskom meste Belgorod, ktoré sa nachádza neďaleko ukrajinských hraníc. Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Olexij Danilov však tvrdenia, že za tento útok je zodpovedná Ukrajina, poprel. Kremeľ vtedy uviedol, že takéto incidenty nevytvárajú ideálne podmienky na pokračovanie mierových rokovaní s Kyjevom.