Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Prvé kúpaliská v Bratislave už dostali povolenie na prevádzku

Na archívnej snímke z 10. júla 2020 návštevníci prírodného kúpaliska Zlaté piesky v Bratislave . Foto: TASR - Jakub Kotian

Kvalitu vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo s organizovanou rekreáciou budú hygienici kontrolovať v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie.

Bratislava 16. júna (TASR) - V Bratislavskom kraji bola k 15. júnu povolená prevádzka šiestich umelých letných kúpalísk - Delfín, Tehelné pole, Matador, Lamač, Rosnička v Bratislave a tiež kúpaliska v Malackách, rovnako tak bola povolená prevádzka i na prírodnom kúpalisku Slnečné jazerá v Senci. Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave.

"Prevádzkovanie prírodného kúpaliska Zlaté Piesky a letných kúpalísk Zbojnička Rača, Krasňany, Modra, Pezinok-Sever, Aquapark Senec a Iuventa je v riešení na základe podaných žiadostí," dodala hovorkyňa RÚVZ v Bratislave Katarína Nosálová.

Dodala, že kúpať sa bez obáv je možné aj na bratislavskej Kuchajde, petržalskom Draždiaku či Vajnorských jazerách, rovnako tak na ďalších vodných plochách v lokalitách Rusovce, Čunovo, Ivanka pri Dunaji, Hlboké jazero Senec, Nové Košariská, Plavecký Štvrtok a Malé Leváre. "Vzorky vody preukázali vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie," dodala hovorkyňa.

Kvalitu vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo s organizovanou rekreáciou budú hygienici kontrolovať v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie. Na lokalitách s neorganizovanou rekreáciou budú vykonávať len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie dva- až trikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie. Bazénovú vodu budú kontrolovať v mesačnej periodicite.

Aktuálne informácie o kvalite vôd bude možné nájsť na webe RÚVZ v Bratislave.