Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Sabotér mal vážne zraniť predstaviteľa proruskej správy v Melitopole

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Poľovačka na kolaborantov pripravujúcich pseudoreferendum (o pripojení oblasti k Rusku) sa začala, napísal starosta mesta na sociálnej sieti Telegram.

Kyjev 12. augusta (TASR) - Popredný predstaviteľ Rusmi dosadenej správy v okupovanom ukrajinskom meste Melitopol Oleg Šostak utrpel vážne zranenia v dôsledku útoku sabotéra, ku ktorému došlo v piatok ráno. Informuje o tom TASR na základe správy americkej televízie CNN, ktorá sa odvoláva na starostu mesta Ivana Fedorova.

Fedorov, ktorý je lojálny Ukrajine a nenachádza sa v Melitopole, spresnil, že Šostak je jedným z vedúcich volebného štábu ruskej vládnej strany Jednotné Rusko v meste a šéfom oddelenia propagandy. Melitopol je druhým najväčším mestom prevažne Rusmi okupovanej Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny.

"Poľovačka na kolaborantov pripravujúcich pseudoreferendum (o pripojení oblasti k Rusku) sa začala," napísal Fedorov na sociálnej sieti Telegram. CNN dodala, že tieto tvrdenia nebolo možné nezávisle overiť.

Fedorov taktiež uviedol, že centrála Jednotného Ruska v Melitopole pred pár dňami vyletela do vzduchu a zhorel aj dom istej ženy, ktorá kolaborovala s Rusmi na príprave referenda.

"Sme vďační stovkám občanov Melitopola, ktorí nás denne informujú o činiteľoch a členoch volebných výborov. Pozornosť venujeme každému takémuto oznámeniu," dodal Fedorov.