Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Samosprávy maďarských miest dezinfikujú verejné priestranstvá

Zapnuté svetlá na hoteli Mercure Budapest Korona vytvárajú tvar srdca na vyjadrenie solidarity s ďalšími zatvorenými hotelmi v dôsledku šírenia nového typu koronavírusu v Budapešti 20. marca 2020. . Foto: TASR/AP

Samospráva mesta Nyíregyháza na severovýchode krajiny rozdala v stredu prostredníctvom Centra pre rodinu a prosperitu detí 400 balíčkov s dezinfekčnými prostriedkami.

Budapešť 25. marca (TASR) - Viaceré samosprávy menších maďarských miest v rámci opatrení proti šíreniu nového koronavírusu dezinfikujú verejné priestranstvá a rozdávajú ekonomicky slabším rodinám hygienické potreby a rúška, informoval v stredu spravodajský server pestisracok.hu.

Samospráva mesta Nyíregyháza na severovýchode krajiny rozdala v stredu prostredníctvom Centra pre rodinu a prosperitu detí 400 balíčkov s dezinfekčnými prostriedkami rodinám v segregovaných oblastiach mesta.

Na juhu v meste Gyula samospráva pravidelne dezinfikuje lavice, smetiaky, stojany na bicykle, ale aj ich okolie.

V Nagykanizsi v Zalianskej župe pripravujú dezinfekciu ciest, chodníkov, autobusových zastávok, lavičiek, detských ihrísk a kontajnerov na smeti.

Podobné opatrenia, ale aj rozdávanie rúšok obyvateľom či poskytovanie ubytovania zdravotníkom, robia v Kisbéri, Miškovci, alebo Balassagyarmate.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)