Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

San Maríno bude turistom za ponúkať očkovanie vakcínou Sputnik

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

V pondelok úrady oznámili, že za posledných 24 hodín neevidujú žiaden nový prípad nákazy koronavírusom.

Rím 12. mája (AFP) - San Maríno bude svojim turistom za poplatok ponúkať očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V. Poplatok vo výške 50 eur bude zahŕňať obe dávky vakcíny. V stredu na tlačovej konferencii to povedal minister zdravotníctva San Marína Roberto Ciavatta, informuje agentúra AFP.

Možnosť zaočkovať sa budú môcť využiť turisti v San Maríne od 17. mája. "Pre San Maríno je toto možnosť prilákať do krajiny taký typ turizmu, o ktorom si predtým nikto nemyslel, že bude atraktívny," uviedol minister zahraničných vecí Luca Beccari v súvislosti s tzv. očkovacím turizmom.

Možnosť zaočkovať sa vakcínou Sputnik V bude mať každý, kto si v San Maríne aspoň na tri dni zarezervuje hotelovú izbu a bude ochotný sa o tri alebo štyri týždne vrátiť na preočkovanie.

San Maríno je malý mestský štát v Taliansku, v ktorom žije približne 34 tisíc obyvateľov. V krajine bolo oboma dávkami vakcíny zaočkovaných už približne 22 tisíc obyvateľov. V pondelok úrady oznámili, že za posledných 24 hodín neevidujú žiaden nový prípad nákazy koronavírusom. San Maríno sa tak podľa slov Beccariho čoskoro môže stať covid free krajinou.