Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Šanghaj hlási prvé úmrtia na covid od začiatku lockdownu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obeťami sú traja seniori - dve ženy vo veku 89 a 91 rokov a 91-ročný muž.

Peking 18. apríla (TASR) - Šanghaj hlási prvé úmrtia na covid odvtedy, ako sa v meste pred niekoľkými týždňami začal lockdown.

Obeťami sú traja seniori - dve ženy vo veku 89 a 91 rokov a 91-ročný muž. Všetci traja mali iné chronické ochorenia: ischemickú chorobu srdca, cukrovku a vysoký krvný tlak, uviedli v pondelok podľa agentúry AFP úrady mesta.

Šanghaj, najväčšie čínske mesto, tento rok zažíva sériu lockdownov v súvislosti s najhoršou epidemickou situáciou od začiatku pandémie vyvolanej koronavírusom SARS-CoV-2.

Podľa mestskej zdravotnej komisie bolo v pondelok nahlásených 22.248 nových prípadov, z ktorých 2417 bolo symptomatických.
Ilustračné foto.
Foto: TASR/AP

Čína, kde bol koronavírus prvýkrát zistený koncom roka 2019, do značnej miery obmedzila výskyt nových prípadov vďaka politike nulového výskytu covidu, ktorá spočíva v hromadnom testovaní, cestovných obmedzeniach a cielených karanténach.

V poslednom čase však Čína má problémy pri potláčaní ohnísk nákazy vo viacerých regiónoch, ktoré vznikajú najmä v dôsledku veľmi rýchlo sa šíriaceho koronavírusového variantu omikron.

Čína naposledy hlásila nové úmrtia na covid 19. marca. Išlo vtedy o dvoch ľudí z severovýchodnej provincie Ťi-lin.