Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Saudská Arábia odsúdila teroristický útok na Izraelčanov

Na snímke telá obetí na mieste streľby v Jeruzaleme 27. januára 2023. Foto: TASR - AP

Palestínsky útočník zastrelil v piatok pred synagógou v izraelskej obytnej oblasti vo východnom Jeruzaleme sedem ľudí a zranil troch ďalších.

Rijád 28. januára (TASR) - Saudská Arábia v sobotu odsúdila teroristický útok vo východnom Jeruzaleme z piatka večera, keď palestínsky útočník zastrelil pred synagógou sedem ľudí. Tento krok Saudskej Arábie je zmenou v jej obvyklej politike voči Izraelu. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA.

"Ministerstvo zahraničných vecí v mene Saudskoarabského kráľovstva varuje, že situácia medzi Palestínčanmi a Izraelčanmi sa mení, nastáva ďalšie vážne vyostrenie," napísalo v sobotu v tvíte saudskoarabské ministerstvo a dodalo: "Kráľovstvo odsudzuje všetky útoky cielené proti civilistom."

Saudská Arábia ako vplyvný štát v Perzskom zálive, ktorý nemá diplomatické vzťahy s Izraelom, v minulosti často odsúdila útoky na Palestínčanov, ale nie tie, ktoré boli zacielené proti Izraelčanom.

Palestínsky útočník zastrelil v piatok večer pred synagógou v izraelskej obytnej oblasti vo východnom Jeruzaleme sedem ľudí a zranil troch ďalších, vrátane 15-ročného chlapca. Útočník bol na úteku zastrelený, informovala izraelská polícia.