Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Scholz a Macron vyzvali Putina, aby sa postaral o okamžité prímerie

Na archívnej snímke z 8. februára 2022 nemecký kancelár Olaf Scholz (vľavo) a francúzsky prezident Emmanuel Macron počas tlačovej konferencie pred stretnutím o prebiehajúcej ukrajinskej kríze v Berlíne. Foto: TASR/AP

Nemenovaný zdroj z prostredia nemeckej vlády zároveň dodal, že francúzsky prezident a nemecký kancelár sa so šéfom Kremľa dohodli na pokračovaní telefonických rozhovorov v trojstrannom formáte.

Berlín/Paríž 10. marca (TASR) - Nemecký kancelár Olaf Scholz a francúzsky prezident Emmanuel Macron v telefonáte s ruským prezidentom Vladimirom Putinom žiadali o okamžité prímerie na Ukrajine. Pre agentúry AFP a Reuters to uviedol nemenovaný zdroj z prostredia nemeckej vlády.

"Nemecko a Francúzsko žiadali od Ruska okamžité prímerie" a "trvali na tom, že akékoľvek riešenie tejto krízy musí prísť prostredníctvom rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom", uviedol nemenovaný nemecký predstaviteľ.

Zároveň dodal, že francúzsky prezident a nemecký kancelár sa so šéfom Kremľa dohodli na pokračovaní telefonických rozhovorov v trojstrannom formáte. Další telefonát by sa mal uskutočniť "už čoskoro".