Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Šéf britských labouristov kritizoval Sunaka za neúčasť v Davose

Britský premiér Rishi Sunak opúšťa Downing Street 10, aby po prvý raz vystúpil pred styčným výborom Commons Liaison Committee zloženým z predsedov vybraných výborov v Dolnej snemovni v Londýne v utorok 20. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Na WEF prišiel aj britský expremiér Boris Johnson, ktorý vyzval partnerov Spojeného kráľovstva, aby zdvojnásobili vojenskú pomoc pre Ukrajinu.

Davos 19. januára (TASR) - Šéf britskej opozičnej Labouristickej strany Keir Starmer vo štvrtok kritizoval premiéra a lídra konzervatívcov Rishiho Sunaka za to, že sa nezúčastnil na výročnom zasadnutí Svetového ekonomického fóra (WEF) vo švajčiarskom Davose. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters a britskej spravodajskej stanice Sky News.

Starmer na panelovej diskusii v rámci WEF uviedol, že na Sunakovu absenciu poukázali ľudia, s ktorými sa v Davose stretol. Britskú vládu na WEF zastupuje minister obchodu Grant Shapps.

Šéf labouristov tiež povedal, že prípadná budúca labouristická vláda bude presadzovať "aktívny štát", ktorý bude spolupracovať so súkromným sektorom. Podľa neho je dôležité, aby labouristi obnovili dôveru u ľudí v prípade, ak sa dostanú k moci.

Na WEF prišiel aj britský expremiér Boris Johnson, ktorý vyzval partnerov Spojeného kráľovstva, aby zdvojnásobili vojenskú pomoc pre Ukrajinu.