Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Šéf Bundestagu vyzval poslancov, aby dodržiavali opatrenia

Rokovacia sála nemeckého parlamentu, archívna snímka Foto: TASR/AP

Odstup a hygienické opatrenia sa musia naďalej dodržiavať, rovnako sa musí na nevyhnutné množstvo zredukovať počet poslancov v rokovacej sále, apeluje Wolfgang Schäuble.

Berlín 8. septembra (TASR) – Predseda Spolkového snemu (Bundestagu) Wolfgang Schäuble vyzval poslancov, aby po letnej prestávke dodržiavali v priestoroch parlamentu opatrenia prijaté v rámci boja proti koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

Schäuble poslancom "dôrazne" odporučil, aby naďalej zachovávali prijaté opatrenia, cituje DPA z listu predsedu dolnej komory nemeckého parlamentu adresovaného poslancom, ktorý zverejnil denník Saarbrücker Zeitung. Poslanci Spolkového snemu začali tento týždeň po letných parlamentných prázdninách opäť rokovať.

Odstup a hygienické opatrenia sa musia naďalej dodržiavať, rovnako sa musí "na nevyhnutné množstvo zredukovať počet poslancov v rokovacej sále", apeluje Wolfgang Schäuble. Poslancom súčasne odporučil, aby sa "čo najviac, ako je to možné "vyhýbali stretávaniu sa pri vstupe a odchode zo zasadacej miestnosti. V neposlednom rade zákonodarcov "naliehavo" vyzval, aby vo všetkých priestoroch Spolkového snemu nosili ochranné rúška a ostatným tak išli príkladom.

Na odporúčania šéfa Bundestagu reagoval pre DPA predseda vládnucej frakcie CDU/CSU v Spolkovom sneme Ralph Brinkhaus: "Keďže stále rokujeme v podmienkach koronavírusu, odporúčania predsedu Spolkového snemu, aby sa v priestoroch parlamentu nosili ochranné rúška, budeme dodržiavať, pretože to považujeme za veľmi dôležité."