Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Mike Pompeo je v karanténe, mal kontakt s nakazeným

Šéf americkej diplomacie Mike Pompeo, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Rezort diplomacie USA aj jeho šéf boli nedávno kritizovaní za to, že počas pandemickej situácie usporiadali sviatočné večierky.

Washington 16. decembra (TASR) - Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo je v domácej karanténe po tom, čo prišiel do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na koronavírus. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na rezort diplomacie USA.

Sám Pompeo mal negatívny výsledok testu, v súlade s nariadeniami Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) však zostane v preventívnej karanténe. Na jeho stav dohliada lekársky tím Štátneho departmentu, informoval hovorca ministerstva. Zároveň dodal, že z dôvodu ochrany osobných údajov nemôžu zverejniť meno pozitívne testovanej osoby, s ktorou prišiel Pompe do kontaktu.

Rezort diplomacie USA aj jeho šéf boli nedávno kritizovaní za to, že počas pandemickej situácie usporiadali sviatočné večierky, píše agentúra AP.

Pompeo (56) sa mal v stredu zúčastniť na rokovaní vládnych činiteľov s dosluhujúcim prezidentom Donaldom Trumpom, aj keď táto udalosť nie je uvedená v jeho verejne dostupnom oficiálnom programe.

Vo štvrtok sa mal Mike Pompeo stretnúť so svojím designovaným nástupcom Antonym Blinkenom. Či sa toto stretnutie napokon uskutoční, nateraz podľa AP nie je jasné.