Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Šéf WHO navštívi zemetrasením zasiahnuté oblasti v Sýrii

Na archívnej snímke z 9. marca 2020 generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: TASR/AP

WHO varovala, že v dôsledku zemetrasenia môže Turecko a Sýriu zasiahnuť sekundárna zdravotnícka kríza, ktorá môže byť horšia ako samotné zemetrasenie.

Ženeva 10. februára (TASR) - Generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus vo štvrtok uviedol, že je na ceste do Sýrie, ktorú v noci na pondelok spolu s Tureckom zasiahlo silné zemetrasenie. Nešťastie si vyžiadalo v oboch krajinách už viac ako 21.000 obetí. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Cestujem do Sýrie, "kde WHO podporuje základnú zdravotnú starostlivosť v oblastiach postihnutých nedávnym zemetrasením, pričom staviame na našej dlhoročnej práci v celej krajine," napísal Tedros v príspevku na sociálnej sieti Twitter.

Organizácia Spojených národov vo štvrtok oznámila, že zasiahnuté oblasti v Turecku a Sýrii cez víkend navštívi námestník generálneho tajomníka OSN pre humanitárne záležitosti Martin Griffiths.

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc v noci na pondelok. Nešťastie si v oboch krajinách podľa miestnych úradov vyžiadalo už viac ako 21.000 obetí.

WHO varovala, že v dôsledku zemetrasenia môže Turecko a Sýriu zasiahnuť sekundárna zdravotnícka kríza, ktorá môže byť horšia ako samotné zemetrasenie.