Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Šéfa zločineckej organizácie Camorra zatkli v španielskom Alicante

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rulla (53) sa podarilo zatknúť prostredníctvom spolupráce španielskej polície a talianskych karabinierov. Vyšetrovatelia podľa EFE sledovali pohyb jeho príbuzných a určili tak sieť, ktorá ho chránila.

Rím 31. decembra (TASR) - Šéf neapolskej zločineckej organizácie Camorra Nicola Rullo bol v nedeľu zatknutý v španielskom meste Alicante, kde plánoval osláviť koniec roka. TASR správu prevzala z agentúr ANSA a EFE.

Talianske úrady po Rullovi pátrali od septembra po tom, ako bol odsúdený na štyri roky a dva mesiace väzenia za členstvo v zločineckej organizácii. V súčasnosti je v Španielsku vo väzbe a pripravuje sa jeho vydanie do Talianska.

Rulla (53) sa podarilo zatknúť prostredníctvom spolupráce španielskej polície a talianskych karabinierov. Vyšetrovatelia podľa EFE sledovali pohyb jeho príbuzných a určili tak sieť, ktorá ho chránila. Na základe toho sa ho podarilo zadržať v hoteli v Alicante v španielskom autonómnom spoločenstve Valencia. Zdržiaval sa tam už najmenej 20 dní a plánoval tam stráviť aj oslavy Nového roka.