Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Šéfka EK nepochybuje o tom, že Ukrajina jedného dňa vstúpi do EÚ

Na snímke predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová reční počas medzinárodnej konferencie o obnove a rekonštrukcii Ukrajiny v Londýne v stredu 21. júna 2023. Foto: TASR - AP

Uviedla to v stredu v Londýne na konferencii o povojnovej obnove Ukrajiny.

Londýn 21. júna (TASR) - Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová nepochybuje o tom, že Ukrajina jedného dňa vstúpi do Európskej únie. Uviedla to v stredu v Londýne na konferencii o povojnovej obnove Ukrajiny. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

"Ukrajinci nám hovoria, že pri predstavovaní si svojej budúcnosti vidia viať vlajku EÚ nad ich mestami. Nepochybujem o tom, že Ukrajina bude súčasťou našej únie," povedala šéfka EK. Dodala, že Kyjev odhodlane a pôsobivo urýchlil svoj reformný program.

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková na konferencii uviedla, že rekonštrukcia Ukrajiny musí byť užšie prepojená s procesom vstupu do EÚ.

Na konferencii v Londýne sa zišli politici, diplomati a podnikatelia z desiatok krajín s cieľom zhromaždiť finančné prostriedky na obnovu Ukrajiny.