Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Šéfka EK von der Leyenová vzdala na MDŽ poctu Ukrajinkám

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen má v utorok 7. marca 2023 prejav k parlamentu v Dolnej snemovni na Parliament Hill v Ottawe v štáte Ontario. Foto: TASR/AP

Von der Leyenová je na návšteve Kanady, kde okrem iného predniesla prejav v tamojšom parlamente.

Ottawa 8. marca (TASR) - Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová v stredu na Medzinárodný deň žien vzdala poctu Ukrajinkám. Na Twitteri obrazne napísala, že tie, ktoré sa pridali k ukrajinským ozbrojeným silám, "rozbili sklenený strop nad hlavami ruských útočníkov". Informoval o tom portál britského denníka The Guardian.

Von der Leyenová v tvíte napísala: "Vzdávam poctu ženám, ktoré sú inšpiráciou pre nás všetkých. Ženám Ukrajiny. Tým, ktoré vstupom do armády rozbili sklenený strop nad hlavami ruských útočníkov. A tým, ktoré sa stali nezlomnými silami dobra, tak ako Olena Zelenská (prvá dáma Ukrajiny)."

Von der Leyenová je na návšteve Kanady, kde okrem iného predniesla prejav v tamojšom parlamente. Z Kanady odcestuje do USA, kde ju v piatok prijme prezident Joe Biden. Jej rozhovory v Kanade a USA sa zameriavajú práve na vojnu na Ukrajine, obchod a transatlantické záležitosti.