Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Senegale sa zrazil autobus s nákladiakom, neprežilo 19 ľudí

Na snímke autobus po tom, ako sa v nedeľu 8. januára 2023 zrazili na ceste v Gniby v Senegale. Foto: TASR/AP

Pri pondelkovej dopravnej nehode pri obci Sakal v regióne Louga utrpelo zranenia 24 osôb, povedal predstaviteľ miestneho hasičského zboru.

Dakar 16. januára (TASR) - Najmenej 19 ľudí zahynulo v pondelok pri zrážke autobusu s nákladným vozidlom na severe Senegalu. K ďalšej tragickej dopravnej nehode v tejto západoafrickej krajine došlo iba osem dní po zrážke dvoch autobusov, ktorá si vyžiadala 40 obetí. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

Pri pondelkovej dopravnej nehode pri obci Sakal v regióne Louga utrpelo zranenia 24 osôb, povedal predstaviteľ miestneho hasičského zboru.

V Senegale sú dopravné nehody pomerne častým javom, predovšetkým preto, že vodiči len málo dodržujú dopravné predpisy, cestné komunikácie sú v zlom stave a vozidlá sú často zastarané a technicky nevyhovujúce.

Pred ôsmimi dňami došlo v Senegale k jednej z najtragickejších dopravných nehôd za posledných niekoľko rokov, keď sa neďaleko mesta Kaffrine v strednej časti krajiny zrazili dva autobusy. Nehoda si vyžiadala 40 obetí a viac ako 100 zranených.

Senegalská vláda v reakcii na nehodu z 8. januára zrušila nočné autobusové spoje a zakázala dovážať použité pneumatiky - práve tie totiž údajne nehodu spôsobili.