Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Sever Talianska zasiahli lejaky a zosuvy pôdy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Najhoršie postihnutá bola oblasť Dolomitov. V tamojšom údolí Fassa (Val di Fassa) muselo viac než 200 miestnych obyvateľov a turistov stráviť piatkovú noc v telocvični.

Rím 6. augusta (TASR) - Lejaky a zosuvy bahna zasiahli v piatok večer talianske regióny Južné Tirolsko a Tridentsko-Horná Adiža, informovala v sobotu agentúra DPA.

Najhoršie postihnutá bola oblasť Dolomitov. V tamojšom údolí Fassa (Val di Fassa) muselo viac než 200 miestnych obyvateľov a turistov stráviť piatkovú noc v telocvični. V rovnakých podmienkach nocovalo aj približne 50 ľudí v obci San Martin de Tor.

V priebehu jednej hodiny napadlo v niektorých lokalitách viac ako 100 litrov zrážok na meter štvorcový. Z oblasti dosiaľ nehlásili nijaké zranenia.

Hasiči v Južnom Tirolsku mali v priebehu piatkového večera viac ako 200 výjazdov, pri ktorých zasahovalo približne 1000 hasičov.

V obci Olang zasiahol prúd rozmočenej pôdy auto, ktorým cestovala dvojica turistov z Milána. Na vozidlo sa zároveň zrútila aj strecha starého mlyna, pričom dvojici sa len tesne podarilo uniknúť, uvádzajú talianske médiá.

Videá, ktoré sa medzičasom objavili na internete zachytávajú, ako rozvodnené rieky unášajú stromy alebo časti ciest.