Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Severné Macedónsko chce pomenovať ulicu po slovinskom hasičovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťročný slovinský hasič Žan Kofol zahynul v utorok pri tragickej dopravnej nehode pri slovinskom meste Nova Gorica.

Skopje 1. októbra (TASR) - Ulicu v Severnom Macedónsku chcú pomenovať po tragicky zosnulom mladom slovinskom hasičovi, ktorý počas tohto leta pomáhal v boji proti ničivým požiarom v krajine. Informuje o tom agentúra STA.

Navrhol to starosta severomacedónskeho mesta Berovo Zvonko Pekevski. Dvadsaťročný slovinský hasič Žan Kofol zahynul v utorok pri tragickej dopravnej nehode pri slovinskom meste Nova Gorica. Zomrel pri čelnej zrážke len jeden deň pred svojimi 20. narodeninami, píše STA.

Bol najmladším zo skupiny dobrovoľných hasičov zo slovinského regiónu Primorska (Prímorie), ktorá v auguste šesť dní pomáhala pri hasení požiarov v okolí Berova i ďalších obcí na východe Severného Macedónska.

Starosta Berova Zvonko Pekevski na sociálnej sieti Facebook vyjadril Kofolovi svoju vďaku a uviedol, že podá návrh na pomenovanie ulice v tomto meste podľa mena tohto "humánneho hrdinu".