Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Zahraničie

Severné Macedónsko vyhostí piatich ruských diplomatov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Ako pripomína AFP, táto balkánska krajina v posledných rokoch už vyhostila ruských diplomatov v reakcii na útok nervovoparalytickou látkou na bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa.

Skopje 28. marca (TASR) - Severné Macedónsko v pondelok rozhodlo o vyhostení piatich ruských diplomatov z krajiny. S odvolaním sa na severomacedónske ministerstvo zahraničných vecí o tom informovala agentúra AFP.

Rezort severomacedónskej diplomacie spresnil, že uvedení diplomati "vykonávali činnosti nezlučiteľné s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch". Ministerstvo dodalo, že ruskí diplomati majú na opustenie Severného Macedónska päť dní.

Ako pripomína AFP, táto balkánska krajina v posledných rokoch už vyhostila ruských diplomatov v reakcii na útok nervovoparalytickou látkou na bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa v anglickom meste Salisbury, z ktorého Británia obvinila Moskvu.

Po ruskej invázii na Ukrajinu Severné Macedónsko nasledovalo príklad Európskej únie a zaviedlo sankcie voči Moskve, pričom predstavitelia v Skopje označili Rusko za "nepriateľský štát".