Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Severné Macedónsko zaviedlo nočný zákaz vychádzania

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Severnom Macedónsku doposiaľ potvrdili 85 prípadov nákazy novým koronavírusom.

Skopje 22. marca (TASR) - Vláda Severného Macedónska sa rozhodla zaviesť nočný zákaz vychádzania v snahe obmedziť ďalšie šírenie nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra AP.

Opatrenie má platiť od nedele. Obyvatelia nebudú môcť vychádzať na ulice o 21.00 h do 06.00 h miestneho času. Takýto zákaz bol v tejto malej balkánskej krajine zavedený vôbec prvýkrát.

O zavedení nočného zákazu vychádzania informoval dočasný premiér Oliver Spasovski po sobotňajšom mimoriadnom zasadnutí vlády.

V Severnom Macedónsku doposiaľ potvrdili 85 prípadov nákazy novým koronavírusom, medzi ktorými je aj štvorročné dievča. Úmrtie zatiaľ nezaznamenali, jedna infikovaná žena je však v kritickom stave.

V 2,1-miliónovej krajine je momentálne v karanténe viac ako 3700 ľudí. Dva regióny v západnej časti štátu sú na 30 dní uzavreté.

Už v stredu bol v Severnom Macedónsku vyhlásený stav 30-dňový stav núdze. Predtým bol zavedený zákaz verejných zhromaždení a zákaz vstupu pre cudzincov. Odložené boli aj aprílové parlamentné voľby.