Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Severné Macedónsko znovu zaviedlo prísne obmedzenia pohybu ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Minister zdravotníctva Venko Filipče v stredu uviedol, že v týchto oblastiach bude platiť takmer úplný zákaz vychádzania, a to od štvrtka 21.00 h do pondelka 05.00 h.

Skopje 4. júna (TASR) - Severné Macedónsko znovu zaviedlo prísne obmedzenia pohybu ľudí v hlavnom meste Skopje a v ďalších troch častiach krajiny, pretože tam zaznamenali rekordný počet nových prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného koronavírusom. V stredu o tom informovala tlačová agentúra AP.

Minister zdravotníctva Venko Filipče v stredu uviedol, že v týchto oblastiach bude platiť takmer úplný zákaz vychádzania, a to od štvrtka 21.00 h do pondelka 05.00 h. Ľudia budú môcť ísť len do nemocníc alebo lekární.

Ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že za posledných 24 hodín zaznamenali 101 nových prípadov nákazy - čo je rekord od prvého zaznamenaného prípadu v Severnom Macedónsku z konca februára, a tiež štyri úmrtia. Celkové počty tak stúpli na 2492 nakazených a 145 mŕtvych.

Vyše polovicu nových prípadov infekcie zistili v Skopje.

Filipče upozornil, že maličká balkánska krajina s 2,1 milióna obyvateľov zažíva nárast infekcií, lebo ľudia ignorujú varovania, aby nosili ochranné rúška a rukavice a dodržiavali spoločenský odstup.