Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Si Ťin-pching:Scholzova návšteva Pekingu prehĺbi spoluprácu s Nemeckom

Čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) víta nemeckého spolkového kancelára Olafa Scholza pred ich stretnutím v Pekingu 4. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Scholz povedal, že aj Nemecko sa usiluje "naďalej rozvíjať" hospodársku spoluprácu s Čínou

Peking 4. novembra (TASR) - Čínsky prezident Si Ťin-pching v piatok povedal, že návšteva nemeckého spolkového kancelára Olafa Scholza v Pekingu "prehĺbi" spoluprácu medzi Čínou a Nemeckom. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Čína vyjadrila presvedčenie, že návšteva posilní vzájomné porozumenie a dôveru, prehĺbi praktickú spoluprácu vo viacerých oblastiach a vytvorí plány na ďalší rozvoj vzťahov medzi Čínou a Nemeckom, uviedla čínska televízia CCTV.

Scholz povedal, že aj Nemecko sa usiluje "naďalej rozvíjať" hospodársku spoluprácu s Čínou. Takisto však priznal, že on a čínsky prezident majú na záležitosti "rozdielne pohľady", píše AFP.

Spolkový kancelár do Pekingu pricestoval v piatok s cieľom podporiť hospodárske vzťahy. Jeho cesta do tejto krajiny však vyvolala vlnu kritiky, pripomína AFP.

Scholz ešte pred odletom povedal, že sa v rozhovoroch s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom nebude vyhýbať ani náročným témam.