Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Zahraničie

Sídlo republikánov evakuovali z dôvodu zásielky ampuliek s krvou

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Policajný útvar washingtonského Kapitolu uviedol, že na miesto boli privolané tými špecializované na nebezpečné látky.

Washington 22. mája (TASR) - Sídlo Republikánskeho národného výboru (RNC) vo Washingtone v stredu na krátky čas evakuovali z dôvodu zásielky dvoch ampuliek s krvou, ktoré boli určené pre bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. TASR informuje podľa agentúry AP.

Policajný útvar washingtonského Kapitolu uviedol, že na miesto boli privolané tými špecializované na nebezpečné látky. Bezprostredne nebolo známe, či s doručenou krvou prišli nejaké osoby do kontaktu a ani to, komu patrila.

Zdroj oboznámený so situáciou pre AP uviedol, že ampulky boli určené pre Trumpa. Hovorcovia RNC a americkej tajnej služby na žiadosti o vyjadrenie bezprostredne nereagovali. Polícia Kapitolu v stredu vo vyhlásení odporučila, aby sa ľudia oblasti, kde sa RNC nachádza, vyhýbali.

RNC je zodpovedný za zhromažďovanie finančných prostriedkov pre republikánskych kandidátov a rozdeľovanie peňazí na účely volieb. V marci získal nové vedenie, ktoré vybral exprezident Trump, napísala stanica NBC News a označila to za oficiálne znamenie prevzatia kontroly nad Republikánskou stranou.

Predsedom RNC sa po hlasovaní jeho 168 členov stal Michael Whatley, líder Republikánskej strany v štáte Severná Karolína. Podpredsedníčkou je Lara Trumpová, nevesta bývalého prezidenta a riaditeľom hlavný poradca Trumpovej prezidentskej kampane Chris LaCivita.

Kandidátom republikánov do novembrových prezidentských volieb by sa podľa očakávaní mal stať opäť Donald Trump. Strana svojho kandidáta nominuje v polovici júla na zjazde v Milwaukee v štáte Wisconsin.