Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Úrady ohlásili koniec epidémie, Sierra Leone hlási druhý prípad eboly

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Prvý prípad eboly v Sierre Leone sa objavil iba deň po tom, čo Svetová zdravotnícka organizácia tento mesiac oznámila, že sa šírenie vírusu eboly v západoafrickom regióne skončilo.

Freetown 21. januára (TASR) - Predstavitelia Sierry Leone dnes oznámili, že ich v krajine sa vyskytol už druhý prípad nákazlivého ochorenia ebola odvtedy, čo zdravotnícke úrady ohlásili koniec epidémie. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Prvý prípad eboly v Sierre Leone sa objavil iba deň po tom, čo Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) tento mesiac oznámila, že sa šírenie vírusu eboly v západoafrickom regióne skončilo. Epidémia tohto infekčného ochorenia si predtým vyžiadala vyše 11.000 ľudských životov.

Hovorca ministerstva zdravotníctva v Sierre Leone dnes uviedol, že druhý nový pacient je blízkym príbuzným 22-ročnej osoby, ktorá zomrela na ebolu tento mesiac. Nového pacienta umiestnili do karantény a je jednou zo 150 osôb, ktoré zdravotnícke orgány v tejto krajine pozorujú.

Členovia rodiny uvedenej obete pripravovali jej telo na pochovanie a vystavili sa tak veľkému riziku, že sa vírusom takisto nakazia.