Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Silná explózia v meste Bordeaux si vyžiadala život 88-ročnej ženy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa radnice mesta Bordeaux výbuch nastal okolo 08.30 h SEČ. Bol taký silný, že dvojpodlažná budova, kde k nemu došlo, je úplne zničená.

Paríž 6. februára (TASR) - Život ženy vo veku 88 rokov si v sobotu vyžiadala mohutná explózia v dome v blízkosti centra mesta Bordeaux na juhozápade Francúzska. Jeden muž vo veku 89 rokov utrpel ťažké zranenia. Ľahšie zranených bolo ďalších deväť ľudí. Informoval o tom spravodajský portál LCI.

Podľa radnice mesta Bordeaux výbuch nastal okolo 08.30 h SEČ. Bol taký silný, že dvojpodlažná budova, kde k nemu došlo, je úplne zničená. Na budovách v okolí vznikli značné materiálne škody: okrem iného tlaková vlna vybila okná mnohých bytov i obchodov.

Radnica spresnila, že miestom výbuchu bol prízemný priestor slúžiaci na parkovanie, nie autodielňa, ako sa v médiách uvádzalo pôvodne.

Počiatočné vyšetrovanie naznačuje, že príčinou explózie bol únik plynu.

Na mieste nešťastia zasahovalo 70 hasičov a záchranárov so špeciálne cvičenými psami. Ich úlohou bolo najmä pátrať po dvoch nezvestných vrátane seniorky, ktorej telo bez známok života našli pod sutinami zrúteného domu. Druhý nezvestný je v poriadku.