Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Silné zemetrasenie postihlo sever Peru, vyžiadalo si 12 zranených

Na videozábere materiálne škody po zemetrasen s magnitúdou 7.5, ktoré zasiahlo severnú časť Peru, uviedla americká geologická služba (USGS). Zemetrasenie postihlo amazonský región zhruba 98 kilometrov východne od mesta Santa María de Nieva v hĺbke približne 130 kilometrov v skorých ranných hodinách miestneho času. Foto: TASR/AP

S predbežného vyhodnotenia škôd vyplýva, že otrasy postihli 408 obydlí, pričom 110 sa stalo neobývateľných a 17 ich zemetrasenie zničilo.

Buenos Aires 29. novembra (TASR) - Dvanásť ľudí utrpelo zranenia po tom, čo severnú časť Peru postihlo v nedeľu silné zemetrasenie, uviedli miestne úrady. Informovala o tom agentúra DPA.

Zemetrasenie s magnitúdou 7,5 postihlo amazonský región zhruba 98 kilometrov východne od mesta Santa María de Nieva v hĺbke približne 130 kilometrov v skorých ranných hodinách miestneho času.

S predbežného vyhodnotenia škôd vyplýva, že otrasy postihli 408 obydlí, pričom 110 sa stalo neobývateľných a 17 ich zemetrasenie zničilo.

Miestne úrady tiež informovali, že otrasy postihli aj 32 zdravotníckych zariadení a jedno z ich zničili. V oblasti tiež zaznamenali poškodenie približne 4400-kilometrového úseku ciest.

Peru sa nachádza na takzvanom tichomorskom ohnivom kruhu, kde je podľa odhadov zaznamenaných až 90 percent seizmickej aktivity na svete, pripomína DPA.