Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Silný výbuch blízko vlakovej stanice v Kyjeve nespôsobil priamy úder

Na archívnej snímke z 2. marca 2022 miestni milicionári pomáhajú staršej žene prejsť cez zničený most počas siedmeho dňa ruskej invázie na Ukrajine v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Aj tlačová agentúra AP zverejnila správu, že ukrajinskí predstavitelia hlásili silný výbuch v Kyjeve, medzi Južnou železničnou stanicou a hotelom Ibis.

Kyjev 3. marca (TASR) - Silný výbuch blízko vlakovej stanice v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev nebol spôsobený priamym úderom, informovala v stredu večer britská televízia Sky News.

Televízia uviedla, že o silnom výbuchu pôvodne informovala v správe o 19.01 h a nahlásil ho poradca ukrajinského ministerstva vnútra. Povedal, že explózia pravdepodobne prerušila centrálne zásobovanie teplom niektorých častí ukrajinskej metropoly.

Tento poradca teraz oznámil, že príčinou explózie nebol priamy útok, ale spôsobili ho trosky zostrelenej ruskej strely s plochou dráhou letu.

Aj tlačová agentúra AP predtým zverejnila správu, že ukrajinskí predstavitelia hlásili silný výbuch v Kyjeve, medzi Južnou železničnou stanicou a hotelom Ibis, čo je oblasť blízko ukrajinského ministerstva obrany. Úrad prezidenta vtedy uviedol, že išlo o raketový útok.