Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Silvestrovská noc v Česku bola podľa polície pokojnejšia

Nový rok v Českej republike. 1. 1. 2021 Foto: TASR/AP

Mimoriadny pokles zásahov nastal v hlavnom meste Prahe, v ktorého historickom centre po prvý raz zakázali odpaľovanie petárd.

Praha 1. januára (TASR) - Silvestrovské oslavy v Česku boli najpokojnejšie za celé roky. Hasičov v noci na piatok privolali k 86 požiarom, čo bolo o 179 menej ako pred rokom. Mimoriadny pokles zásahov nastal v hlavnom meste Prahe, v ktorého historickom centre po prvý raz zakázali odpaľovanie petárd. Vzhľadom na koronavírusovú pandémiu okrem toho platí v krajine nočný zákaz vychádzania od 21.00 do 5.00 h, pripomína v správe agentúra DPA.

Po celej Českej republike polícia zistila v priebehu štvrtka 613 porušení mimoriadnych a krízových opatrení. V 80 percentách prípadov ich policajti vyriešili dohovorom, ostatné príkazom na mieste alebo oznámením správnemu orgánu, uviedla Polícia ČR v piatok na Twitteri.

Podľa jej vyjadrenia bola silvestrovská noc v uliciach Česka pokojná a policajní príslušníci neriešili žiadne zásadné problémy, ktoré by súviseli s oslavami. Ich nočná služba tak bola porovnateľná s bežnými dňami v týždni, pokiaľ ide o počet výjazdov a prijatých oznámení. Najviac sa ich týkalo rušenia nočného pokoja, porušovania zákazu vychádzania pri používaní pyrotechniky, no častejšie než obvykle policajti zasahovali pri partnerských alebo rodinných konfliktov v domácnostiach.