Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Väčšinu prípadov nakazenia tvoria v Singapure zahraniční pracovníci

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Singapure otestovali od vypuknutia epidémie koronavírusu SARS-CoV-2 približne 21.000 zahraničných pracovníkov, z ktorých 11.419 malo pozitívny výsledok.

Singapur 27. apríla (TASR) - V Singapure otestovali od vypuknutia epidémie koronavírusu SARS-CoV-2 približne 21.000 zahraničných pracovníkov, z ktorých 11.419 malo pozitívny výsledok. Približne 80 percent všetkých prípadov nakazenia v Singapure zistili u týchto pracovníkov. Uviedla to v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na štatistiky singapurského ministerstva zdravotníctva.

Ministerstvo uviedlo, že podľa výsledkov testov by mohla mať až polovica z približne 320.000 zahraničných pracovníkov pozitívny test na nový koronavírus. Takmer 200.000 z nich totiž žije v preplnených ubytovniach, kde sa nákaza rýchlo šíri. Väčšinou ide o mladých mužov z južnej a juhovýchodnej Ázie, ktorí pracujú v Singapure v stavebníctve.

Singapur s 5,8 milióna obyvateľov eviduje celkovo 14.423 prípadov nakazenia novým koronavírusom. Na začiatku apríla zaznamenali iba 1000 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19, ktorý spôsobuje nový koronavírus. Následne sa však počet mnohonásobne zvýšil, po tom, ako začali pribúdať prípady nakazených z ubytovní pre zahraničných pracovníkov.