Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Šírenie covidu v ČR sa zrýchľuje, za týždeň pribudlo 17.100 nakazených

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Počet pacientov hospitalizovaných s covidom v medzitýždňovom porovnaní stúpol o 370 na celkovo 1361. Vo vážnom stave je 46 chorých.

Praha 30. septembra (TASR) - Šírenie nového koronavírusu v Českej republike sa zrýchľuje, za ostatných sedem dní tam zaznamenali 17.100 nových prípadov nákazy, čo je zruba o 1300 viac než v predchádzajúcom sedemdňovom období. Vyplýva to z najnovších údajov ministerstva zdravotníctva ČR.

K tomuto nárastu došlo napriek tomu, že v stredu bol v ČR štátny sviatok, keď sa výrazne menej testovalo, informuje server iDNES.cz.

Počet pacientov hospitalizovaných s covidom v medzitýždňovom porovnaní stúpol o 370 na celkovo 1361. Vo vážnom stave je 46 chorých.

V pondelok české laboratóriá potvrdili 4731 novonakazených, čo bol najvyšší počet od prvej polovice apríla. Za uplynulých sedem dní zomrelo 70 osôb s potvrdeným covidom, čo je o 15 viac oproti predchádzajúcemu týždňu.

Českí odborníci očakávajú, že situácia s covidom sa bude v ďalších mesiacoch zhoršovať. Odporúčajú preto obyvateľom, aby sa nechali voči tomuto ochoreniu zaočkovať alebo preočkovať.