Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Sky News: Ukrajinské sily údajne zaútočili v ruskej Brianskej oblasti

Na archívnej snímke z 13. apríla 2022 inžinieri kontrolujú stav zničeného mosta, ktorý spája Kyjev s ukrajinským Irpinom. Foto: TASR/AP

V dôsledku ostreľovania boli poškodené dve obytné budovy a medzi obyvateľmi boli obete, uviedol Bogomaz na sociálnej sieti Telegram

Briansk 14. apríla (TASR) - Dedina Klimovo v ruskej Brianskej oblasti bola vo štvrtok terčom ostreľovania zo strany ukrajinských jednotiek. Oznámil to Alexandr Bogomaz, gubernátor Brianskej oblasti, ktorá hraničí so severnou časťou Ukrajiny. TASR prevzala správu od stanice Sky News, ktorá uvádza, že tieto tvrdenia nedokázala nezávisle overiť.

"Dedina Klimovo sa dnes ocitla pod paľbou ukrajinských ozbrojených síl. V dôsledku ostreľovania boli poškodené dve obytné budovy a medzi obyvateľmi boli obete," uviedol Bogomaz na sociálnej sieti Telegram.

Ruské vyšetrovacie úrady následne uviedli, že ukrajinské sily vykonali v Brianskej oblasti najmenej šesť leteckých útokov, pri ktorých utrpelo zranenia najmenej sedem ľudí a šesť domov bolo poškodených.