Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Slovenské autá sa zrazili v Maďarsku, na diaľnicu sa vysypalo strelivo

Havária na maďarskej dialnici M1. Foto: Police.hu

Nehoda sa stala na 58. kilometri pri meste Tatabánya.

Budapešť 29. júna (TASR) - Občan Slovenskej republiky utrpel dnes zranenia pri zrážke dvoch nákladných áut so slovenskými evidenčnými číslami na maďarskej diaľnici M1 smerom do Budapešti.

Diaľnicu polícia uzatvorila v celej šírke. Z malého auta sa na diaľnicu vysypalo množstvo prevážaného streliva, informoval TASR hovorca polície Komárom-ostrihomskej župy József Takács.

Nehoda sa stala na 58. kilometri pri meste Tatabánya. Kamión z Galanty nedodržal bezpečnú vzdialenosť a zozadu narazil do malého nákladného auta s komárňanským evidenčným číslom. Vozidlo po náraze zbehlo desať metrov do priekopy a prevrátilo sa.



Polícia dopravu odklonila z diaľnice pri výjazde Tatabánya-Újváros smerom na štátnu cestu č. 1. Autá sa na diaľnicu mohli vrátiť príjazdom Tatabánya-Óváros.

Náboje z havarovaného slovenského auta na diaľnici M1 už pozbierali

Maďarská polícia spolu s pracovníkmi Celoštátneho úradu ochrany proti katastrofám pozbierala ostré náboje, ktoré sa vysypali dnes predpoludním na severomaďarskú diaľnicu M1 pri zrážke dvoch slovenských nákladných áut. Uzatvorený úsek diaľnice pri meste Tatabánya znova otvorili popoludní, informovala maďarská polícia na stránke police.hu.

Munícia z menšieho nákladného auta s komárňanským evidenčným číslom, do ktorého narazil kamión z Galanty, sa rozsypala na vozovku i na okolitú trávnatú plochu. Policajti pri zbieraní nábojov použili detektory kovu.



Slovenského vodiča, ktorý dnes utrpel zranenia pri zrážke dvoch nákladných áut so slovenskými evidenčnými číslami na maďarskej diaľnici M1 v smere do Budapešti, ošetrujú v nemocnici v severomaďarskom meste Tatabánya. Hovorkyňa nemocnice Márta Baloghová pre TASR uviedla, že pacienta priviezli na jednotku intenzívnej starostlivosti so zlomeninami a v súčasnosti ho vyšetrujú počítačovým tomografom.

Podľa jej slov utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť dlhšie ako osem dní. Ďalšie detaily pacientovho stavu vzhľadom na prebiehajúce vyšetrenia hovorkyňa neuviedla.