Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Slovenský bezdomovec v pražskom metre útočil nožom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nedošlo k žiadnej potýčke, 21 - ročný mladík útočil celkom náhodne. Píše o tom iDNES.cz.

Bratislava/Praha 14. marca (Teraz.sk) - K útoku nožom v pražskom metre sa priznal 21 - ročný slovenský bezdomovec, obeť si vybral náhodne. Uvádza to portál iDNES.cz.

Mladík zo Slovenska porezal na stanici Invalidovňa cestujúceho, ktorý skončil s "veľmi vážnymi zraneniami na krku" v nemocnici. Podozrivý muž sa v priebehu výsluchu policajtom priznal. "Na podozrivého muža dostali policajti tip od občanov. Poznali ho podľa záberov z metra. Keď ho prišli na udané miesto v Karlíne kontrolovať, zistili, že nemá v poriadku doklady," povedal pre iDNES.cz kriminalista Lukáš Černý.

Bezdomovec mal na výsluchu uviesť, že zraneného muža vôbec nepoznal a nedošlo medzi nimi k žiadnej potýčke, útočil celkom náhodne. Bude obvinený z výtržníctva a ublíženia na zdraví, hrozí mu až desaťročný nepodmienenčný trest.

K incidentu došlo vo štvrtok krátko po pol ôsmej ráno pri vystupování z metra na stanici Invalidovňa. Útočník pristúpil k jednému z pasažierov a porezal ho na krku. Potom utiekol.

Zranenému tridsaťdeväťročnému mužovi muži poskytli první pomoc cestujúci a potom ho s vážnymi zraneniami previezli záchranári do nemocnice.