Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Slovinsko poskytne Ukrajine 370 000 eur na sanitku pre novorodencov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ministerstvo zahraničných vecí poukázalo na to, že humanitárna kríza na Ukrajine sa s príchodom zimy zhoršuje a že deti a ich matky sú najzraniteľnejšími obyvateľmi tejto krajiny trpiacej vojnou.

Ľubľana 28. novembra (TASR) - Slovinsko pomôže Ukrajine sumou 370.000 eur, ktorou sa bude financovať kúpa sanitky na prevoz predčasne narodených bábätiek a ich matiek, oznámilo v pondelok ministerstvo zahraničných vecí. Sanitka bude spĺňať všetky medzinárodné štandardy. TASR prevzala správu zo slovinskej tlačovej agentúry STA.

Generálna tajomníčka ministerstva zahraničných vecí Renata Cvelbarová Beková a ukrajinský veľvyslanec Andrij Taran v pondelok podpísali darovaciu zmluvu.

Slovinské ministerstvo zahraničných vecí reagovalo aj predtým na žiadosti ukrajinskej strany a zatiaľ jej pomohlo sumou 580.000 eur určenou na nákup sanitiek. Dve takéto vozidlá budú doručené do konca tohto roka.

Ministerstvo poukázalo na to, že humanitárna kríza na Ukrajine sa s príchodom zimy zhoršuje a že deti a ich matky sú najzraniteľnejšími obyvateľmi tejto krajiny trpiacej vojnou.