Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Slovinsko zaradí Česko späť medzi bezpečné krajiny

Tomáš Petříček, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Na zozname epidemiologicky menej bezpečných oblastí však naďalej zostane Moravskosliezsky kraj na severovýchode ČR.

Praha 6. júla (TASR) - Slovinsko od 7. júla zaradí Českú republiku znova na zoznam bezpečných krajín. Na zozname epidemiologicky menej bezpečných oblastí však naďalej zostane Moravskosliezsky kraj na severovýchode ČR. Oznámil to v pondelok na Twitteri český minister zahraničných vecí Tomáš Petříček s odvolaním sa na slovinského rezortného kolegu Anžeho Logara.

"Skvelá správa! Môj slovinský náprotivok @AnzeLog mi potvrdil, že slovinská vláda zaradí od 7. júla, teda od zajtra, ČR späť medzi bezpečné krajiny. Na žltom zozname menej bezpečných oblastí ale zostane Moravskosliezsky kraj," napísal Petříček.

Slovinsko v piatok sprísnilo pohraničný režim a v sobotu vyradilo Chorvátsko, Česko a Francúzsko zo zoznamu "zelených krajín", pokladaných za epidemiologicky bezpečné.

Tri vyškrtnuté krajiny boli zaradené do žltého zoznamu menej bezpečných štátov. Česi sa museli na slovinských hraniciach preukázať negatívnym testom na COVID-19 a platnou rezerváciou ubytovania. V opačnom prípade museli absolvovať 14-dňovú karanténu.