Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Slovinsko zavrie školy, Chorvátsko sa pripravuje na podobný scenár

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

V Slovinsku dosiaľ potvrdili 57 prípadov nákazy.

Ľubľana/Záhreb 12. marca (TASR) - Slovinsko plánuje od pondelka uzavrieť všetky školy, aby sa predišlo šíreniu nového typu koronavírusu v krajine. Vo štvrtok to podľa agentúry Reuters povedal slovinský premiér Marjan Šarec.

"Toto nariadenie je nevyhnutné... v tejto situácii," uviedol Šarec na sociálnom médiu bez poskytnutia bližších informácií o tom, ako dlho budú školy uzatvorené.

V Slovinsku dosiaľ potvrdili 57 prípadov nákazy. Prvé dve základné školy zavreli v krajine už v stredu po tom, ako vírus potvrdili u dvoch učiteliek.

Hlavný poradca chorvátskeho ministra školstva Marko Košiček povedal, že chorvátske školy dostali v stredu pokyny, ako sa pripraviť na vyučovanie prostredníctvom internetu. Ide o súčasť príprav na aktuálnu pandémiu koronavírusu vo svete. Jedným zo základných krokov je podľa neho aktivovať a overiť platnosť emailových adries všetkých žiakov a študentov.

Vo štvrtok prebieha výučba na školách v Chorvátsku normálne. V dôsledku epidémie koronavírusu v susednom Slovinsku a Taliansku však budú od piatka uzatvorené školy a univerzity na Istrii.