Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Šmyhaľ: Do ukrajinskej armády vstúpilo už zhruba 900 učiteľov

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (vľavo) si podáva ruku s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhalom počas ich stretnutia v Kyjeve 8. apríla 2022. Foto: TASR - Úrad vlády SR

Ukrajinský premiér sa takto vyjadril na výročnom udeľovaní cien pre najlepších ukrajinských učiteľov.

Kyjev 2. októbra (TASR) - Do ukrajinskej armády vstúpilo od začiatku ruskej invázie z 24. februára už približne 900 učiteľov. Povedal to v nedeľu ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ, pričom túto skutočnosť označil za skvelý príklad ich "služby ľudu". Informoval o tom denník The Guardian.

Ukrajinský premiér sa takto vyjadril na výročnom udeľovaní cien pre najlepších ukrajinských učiteľov. Od začiatku invázie bolo už podľa jeho slov na Ukrajine zničených či poškodených približne 3000 škôl, zatiaľ čo ďalších 1200 sa nachádza v oblastiach okupovaných Ruskom.

Šmyhaľ však zdôraznil, že vzdelávací proces v krajine aj napriek tomu pokračuje, a to práve vďaka učiteľom, ktorí si uvedomujú dôležitosť svojho poslania. Učiteľom vyslovil vďaku a dodal, že ukrajinské úrady robia všetko pre to, aby zaistili pokračovanie i bezpečnosť výučby.