Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Sneženie spôsobilo v Poľsku a Česku dopravné nehody aj výpadky prúdu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

V poľskej obci Wawrzka ležiacej juhovýchodne od Krakova zomrela 70-ročná dôchodkyňa, ktorej v dôsledku výpadku prúdu prestal fungovať kyslíkový prístroj.

Varšava/Praha 21. januára (TASR) - Silné sneženie spôsobilo v sobotu v Poľsku aj Česku výpadky prúdu a dopravné nehody. Informuje o tom agentúra DPA odvolávajúca sa na tamojšie médiá.

V poľskej obci Wawrzka ležiacej juhovýchodne od Krakova zomrela 70-ročná dôchodkyňa, ktorej v dôsledku výpadku prúdu prestal fungovať kyslíkový prístroj. Jej príbuzní síce stihli zalarmovať záchranárov, ktorí mali seniorke priviezť iný kyslíkový prístroj, tí však mali v snehovej víchrici dopravnú nehodu a k žene sa dostali prineskoro.

Bez elektriny sa podľa agentúry PAP v Poľsku dočasne ocitlo viac ako 100.000 domácností. Vo väčšine prípadov mohli za výpadky stromy, ktoré popadali na elektrické vedenie.

K dopravnej nehode s obeťou na živote došlo v českej dedine Hertvíkovice v okrese Trutnov. Na prechádzajúce auto tam padol strom a vodič utŕženým zraneniam podľahol. DPA uvádza, že dopravnú nehodu súvisiacu s počasím a s jednou obeťou na živote hlásili aj z Prahy.