Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Sobotňajšie ostreľovanie Chersonu si vyžiadalo desať obetí

Na snímke hasiči hasia požiar v budove poškodenej pri ruskom raketovom útoku 16. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Podľa BBC boli pri ostreľovaní Chersonu poškodené objekty civilnej infraštruktúry vrátane bytových domov, administratívnych budov a áut.

Kyjev/Londýn 25. decembra (TASR) - Sobotňajšie ostreľovanie juhoukrajinského mesta Cherson ruskou armádou si vyžiadalo desať obetí na životoch. Informovala o tom v nedeľu britská stanica BBC, ktorá aktualizovala pôvodnú bilanciu o piatich obetiacg.

Šéf prokyjevskej administratívy Chersonskej oblasti Jaroslav Januševyč súčasne uviedol, že počet ľudí zranených v dôsledku ostreľovania Chersonskej oblasti vzrástol na 68. Najmenej 18 z nich utrpeli vážne zranenia. Medzi ranenými je aj šesťročné dieťa.

Vzhľadom na vývoj situácie Januševyč vyzval obyvateľov obcí na brehu rieky Dneper kontrolovanom ukrajinskými jednotksmi, aby sa evakuovali.

Fotografie následkov ostreľovania centra Chersonu zverejnil v sobotu na sociálnych sieťach aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Útok, ku ktorému došlo na Štedrý deň, označil za teror a zabíjanie pre zastrašovanie a potešenie.

Podľa BBC boli pri ostreľovaní Chersonu poškodené objekty civilnej infraštruktúry vrátane bytových domov, administratívnych budov a áut.